Historien

Dyk ned i historien om Søhøjlandets Destilleri - fra en umulig opgave, til ekstraordinære spiritusoplevelser.

Januar 2020

Søhøjlandets Destilleri grundlægges

Tanker bliver til idéer. Idéer bliver til planer, og planer blev til Søhøjlandets Destilleri. Det oprindelige hold på otte personer var enige om, at der skal produceres dansk højkvalitetsspiritus i det midtjyske Søhøjland.

Marts 2020

En nærmest umulig opgave

Lokalerne til destilleriet var fundet. En placering i hjertet af Sejs-Svejbæk var så godt som perfekt. Men en gammel, forfalden vvs-forretning var langt fra perfekt og en nærmest umulig opgave med renovering og ombygning begyndte - af holdet bag Søhøjlandets Destilleri, uden nogen nævneværdige håndværksmæssige kompetencer...

Juni 2020

Velkommen til, Potstill

Byggeprojektet skrider langsomt, men sikkert fremad og Søhøjlandets Destilleris første potstill lander - direkte fra en traditionstro og anerkendt still-smed i Portugal.

Oktober 2020

Lad det flyde!

Efter en stor ombygning, indhentning af alle godkendelser fra myndigheder og beredskab, utallige tests på mindre potstill og en ordentlig portion tålmodighed, løb det første batch gin stille og roligt ud af anlægget - en intens fortolkning af London Dry Gin.

November 2020

Familieforøgelsen

Endelig! Den helt rigtige flaske, den helt rigtige label med den karakteristiske blå farve og den lille enebær-illustration. Vokskapsulen, seglet på toppen og ikke mindst flaskens indhold gik endelig op i en højere enhed: Familien blev forøget med New Nordic Dry Gin - en fortolkning af den klassiske London Dry Gin til den kræsne gin-elsker.

Januar 2021

Den lokale avis

Vi har netop haft fornøjelsen af et besøg fra Midtjyllands Avis. Artiklen er nu bragt og den kommer både lidt ind under huden på Søhøjlandets Destilleri og lidt om at det, at starte lokalt erhverv under Corona. Artiklen kan findes i 2021 uge 1 udgaven af EkstraPosten

Februar 2021

Nordic Blueberry Gin

En fantastisk nyhed. Vores helt egen blåbær gin, som blandt andet er lavet med lokale blåbær. En gin med god sødme og et fantastisk spil mellem enebær og blåbær.

Marts 2021

Barrel Aged Gin

Vi eksperimentere med mange typer gin og er nu vores næste variant klar. En fadlagret gin - lagret på ex whisky fade. Den kan nydes ren, men er også helt fantastisk sammen med en Ginger ale.

Maj 2021

Summerly Gin

Det er snart sommer og vores 2021 sommer gin er klar. Vi har valgt at kalde den Summerly. Det er en jordbær og rabarber gin - ren sommer på flaske.

November 2021

Prisbelønnet Gin

Vi er meget stolte af at have modtaget en Europe Trophy sølv medalje for vores New Nordic Dry Gin

Februar 2022

Future Food & Bioresource Innovation

Vi er godt i gang med et spændende bæredygtigt emballageprojekt i samarbejde med Aalborg Universitet, Cameleon Creatives A/S og Krebs & Co. Opdatering følger....

Marts 2022

IWSC priser

Det er fantastisk at blive anerkendt for sit arbejde. Vi har netop modtaget nye priser.

- New Nordic Dry Gin: Sølv

- Nuts & Barrels: Bronze

- Nordic Blueberry: Bronze

Juni 2022

Nordic Elderflower Gin

Så er årets sommer gin klar. Den bliver fantastisk på terrassen. En rigtig sommer gin.

December 2022

Første Whisky på fade

Vi har gjort os umage med vores new make og har netop lagt det på fad. Nu skal der "bare" ventes.

January 2023

Bankboksen

Vi har fundet en spændende lokation til fadlager. En gammel bankboks i Aarhus.

Marts 2023

Årets danske gin destilleri

Vi er meget stolte af at være blevet kåret til "Denmark Gin Distillery of the Year" ved Berlin International Spirit Competition.